Bilecik Devlet Hastanesi'nde Acil Polikliniği'nde skandal bir olay yaşandı. İddialara göre, ilimizin eşraflarından Kemal Eğilmez (63) rahatsızlandı ve 112 Acil Polikliniği'ne gitti. Daha önceden kalp ameliyatı olan ve kalp rahatsızlığı bulunan Kemal Eğilmez, rahatsızlığının artması neticesinde kendisine hemen mühadale edilmediği için kızdı.

                Yüksek sesle bunu dile getirmesi sonucu Kemal Eğilmez'e müdahale edildi, kendisine müdahale eden doktor ile tartışma yaşandı ve bu tartışma fiili duruma dönüşürken, hasta ile doktor arasında arbede yaşandı. Hasta doktorların kendisine saldırdığını iddia ederken, “hastane babasının hastanesiymiş gibi,  bu hastanede sana kimse bakmayacak” diye bağırdığını söyleyerek doktorlar hakkında şikayetçi olacağını belirtti. Doktorlarda hastanın kendilerine saldırdığını iddia ettiler.

                Bu arada doktor R.C.'nin önlüğünün yırtıldı-ğını göstererek, “biz iki doktoruz, isteseydik seni evire çevire döverdik” dediği görüldü. Araya diğer personel ve polisler girdi. Ardından hastanın tedavisine devam edilmedi, kalbinden rahatsızlanan hasta bir süre sedyede acılar içinde kıvrandı ardından yakınlarına durumu bildirdi. 

                İddiaya göre doktorlar kendileri ile tartıştığı ve kavga ettiği için hastayı muyaene etmedi. Hastaya müdahale etmeme hakkını kullandı.

                Hastanedeki diğer doktorda arkadaşının ya-şadığı tartışma neticesinde o da hastaya müdahale etmedi. Ardından hasta yakınları durumu üst yetkililere bildirdi. Daha sonra başka bir bayan doktor geldi, hastaya müdahale etti. Hastanın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı ve alel acele müdahale odasına alındı. Tartışma yaşadığı doktor müdahale odasına gelerek yanındaki ailesinin dışarı çıkmasını istedi. Ardından odasına geçerken, “adam gibi muayene olmasını bilmiyorlar, sonra böyle oluyor” diye söylenince bu sefer hasta yakınları ile doktor arasında tartışma yaşandı. Duruma hastane güvenliği ve olay yerine çağırılan polis ekipleri müdahale etti. Ardından kalp krizi geçiren hasta Kemal Eğilmez’in Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'ne sevkedildiği ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Doktor R.C. ise iddiaları yalanlayarak hastanın kendisine saldırdığını iddia etti ve Beyaz Kod verdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim