Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Ömer Bolat ve Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay’ın içinde bulunduğu heyet atık su arıtma tesisini yerinde inceleyerek gerekli tespitlerde bulundular.
2012 yılında projelendirilerek 2013 yılında inşaatına başlanan tesis, 2016 yılında bitirilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Geçici Faaliyet Belgesi almak üzere müracaatta bulunulması üzerine İl Müdürü Ömer Bolat ile Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Ay öncülüğündeki teknik heyet tarafından yerinde incelendi, teknik incelemeler gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, “İlimizde Bilecik Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Bakanlığımız İller Bankası tarafından projelendirilerek yaklaşık 2,1 hektarlık alan içinde yapılmıştır.

Bilecik Belediyesi sınırları içerisindeki yerleşik ve askeri nüfusun evsel nitelikli atık sular, kanalizasyonun son noktasından alınarak 2 km’lik kollektör hattı üzerinden arıtılmak üzere atıksu arıtma tesisine verilmektedir.

Mevcut Kanun ve Yönetmeliklere uygun olarak en ekonomik ve fenni bir biçimde arıtılarak Karasu Deresi’ne deşarj etmek üzere projelendirilen Atıksu Arıtma tesisinin nüfus projeksiyonuna göre 2047 yılına kadar ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedir” dedi.

 






 

Editör: TE Bilişim