Önceki gün açıklanan kararname ile Ağrı Valiliği’ne atanan Vali Süleyman Elban, tayinini gazetemize değerlendirirken, “hayırlısı olsun yapacak bir şey yok, Bilecik'te yiyecek ekmeğimiz bu kadarmış” dedi.

Beklemediği bir atama olduğunu, Bilecik'e alıştığını ve yapacak birçok projesinin bulunduğunu anlatan Vali Elban, “kısmet böyleymiş yapacak birşey yok. Bilecik'te yiyecek ekmeğimiz bu kadarmış” dedi. Bilecik'in huzurlu ve güzel bir il olduğunu, yatırıma aç ve turizmin canlanması gerektiğini aktaran Vali Süleyman Elban, bu konuda projelerin hazırlandığını ve yapım aşamasında olduğunu aktardı. Söğüt’te Ertuğrulgazi Türbesi’nde Alp elbiseli asker nöbeti başlaması projesinin çok ilgi gördüğünü ve Söğüt’e daha farklı projelerinin de bulunduğunu aktaran Vali Elban, ilçede tören alanının değiştirileceğini ve cirit sahası yapım projelerinin hazırlandığını belirtti.

Yine Bilecik’te gölet çalışmalarının DSİ tarafından onaylandığını ve su etütlerinin yapıldığını aktaran Vali Elban, Valilik, Adliye ve Emniyet binaları için yerin belirlendiğini, istimlak çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ve Bakanlık’tan onay beklendiğini aktardı. Projelerini tamamlamadan Bilecik’ten ayrılmasına üzüldüğünü aktaran Vali Süleyman Elban, Bilecik’e kısa sürede olsa çok alıştığını, unutmayacağını ve kendisi için her zaman ayrı bir yeri olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim