Gökay Şimşek

Bilecik Çarşı merkezinde yer alan ve ilimizin en işlek caddelerinden birisi olan Tevfikbey Caddesi ve bazı ara sokakların trafiğe kapatılacağı öğrenildi.

Bilecik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarının 1.oturumu gerçekleşirken, gündemin 6. maddesinde yer alan ilimiz merkez Gazipaşa ve İstiklal Mahallelerindeki bazı sokakların zorunlu haller dışında araç trafiğine kapatılarak yaya ve motorsuz araç erişimine açık hale getirilerek can ve mal güvenliği açısından daha güvenli hale getirilmesi konusu görüşüldü.

Görüşülen gündem maddesine göre;Tevfikbey ve Şerifpaşa Caddelerinin yanı sıra; Şafak Sokak,Ahmetbey Sokak,Santral Sokak,Terzihane Sokak,Kasaplar Sokak,Saraç Sokak ve Kuyumcular Sokağın trafiğe kapatılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, çarşı içerisinde günde sabit 250 aracın park halinde olduğunu belirtirken, bu araçların yoğunluk oluşturduğuna dikkat çekti. Vatandaşların biraz yürümeye alışması gerektiğini söyleyen Başkan Şahin 300 metre kadar kısa mesafelerde bile Bilecik’te araç ile yolculuk yapıldığını vurguladı.

Cadde ve sokakların trafiğe kapatılması konusu, üzerinde çalışma yapılması amacıyla oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilişim