Geçtiğimiz hafta  Bilecik gündemine oturan Gülümbe Köyü’nde meydana gelen hırsızlık girişimindeki cinayet ve darp olayında 72 yaşındaki Ömer Arı ölmüş, eşi Ayşe Arı da yaralı kurtulmuştu. Yaklaşık bir haftadır Bilecik ve Gülümbe Köyü tedirgin olarak cinayet zanlılarının yakalanmasını beklerken, Jandarma gerçekleştirdiği  çalışmalar ve elde ettiği veriler kapsamında önceki gün Gülümbe Köyü’nden 4 kişiyi gözaltına almıştı. E.A. adındaki bir kişi cinayet zanlısı olduğu iddiası üzerinde durulurken, bu şahıs ile beraber aile ve akrabaları da jandarma tarafından gözaltına alındı.    Gözaltıların ardından şüphelinin ev ve iş yerlerinde arama yapılırken,tüm aile fertlerinin ifadelerine başvurulduğu gelen bilgiler arasında. Cinayet sonrası Jandarma'nın kurduğu özel ekiple cinayete ve saldırıya ilişkin tüm doneler toplandı. 5-6 sağlam donenin olduğu iddia edilirken, o dehşet gecesinden yaralı kurtulmayı başaran Ayşe Arı gazetemize o gece yaşananları anlatıp, yüzünü açmaya çalıştığı cinayet zanlısının sakalını koparmayı başardığını öğrendiğini söylemişti. Zanlının uzun boylu, sakallı, siyah giyimli, şapkalı ve maskeli olduğunu belirten Ayşe Arı; elinide plastik cırcır kelepçe ile bağladığını, silah ve kalın botları ile yüzünü darp ettiğini söylemişti.        

DNA işi çözecek               

Ayşe Arı’nın bu ifadelerinden yola çıkan Jandarma incelemeyi derinleştirerek evde yaptığı aramalarda zanlıya ait olduğu düşünülen 3 adet sakal telini DNA testine gönderdi. Diğer yandan cinayet iddiası ile gözaltına alınan şahsın saçından ve sakalından örnek alınarak, DNA testine gönderildiği gelen iddialar  arasında.        

Silah bulundu              

Diğer yandan gözaltına alınan şüpheli şahsın köy ve işyerinde arama yapıldığı, silahın evin samanlığında bulunduğu gelen iddialar arasında yeralırken, o gece Ayşe Arı’nın elinin bağlandığı plastik kelepçelerden de şüphelinin işyerinde rastlandığı gelen iddialar arasında.Diğer bir iddia ise  o gece Ayşe Arı’nın darp edildiği botların ise köyde bir çöpte bulunduğu iddiası.

"Gece 10.30 geldi yattı"     

Diğer taraftan şüphelinin eşinin verdiği ifade neticesindeki iddialara göre şüphelinin o gece 10.30 sularında eve geldiği ve üstünü değiştirerek hiç konuşmadan hemen yattığı yönünde. Jandarma sorgusu devam eden şüphelilerin 3 gün sorgu süresine alındığı iddia edilirken, cinayetin kesin neticelenmesi ise DNA’dan gelecek sonuca göre netleşecek.

Editör: TE Bilişim