Habertürk Gazetesi’nin haberine göre Diyarbakır’da uyuşturucu kaçakçılarının peşine düşen emniyet güçleri zehir tacirlerini teknik takibe aldı. Uyuşturucu sevkiyatı için Erzurum’un Hınıs İlçesi’nden Bilecik’e tayini çıkan Ağır Ceza Hâkimi Halil Soğuksu ile görüşmeler yapan çete elemanları tespit edilince Emniyet Güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şüphe çekmemek için zehir tacirleri ile Ağır Ceza Hâkimi Halil Soğuksu uyuşturucuyu Jandarma ve polis eşliğinde batı illerine sevkiyatını yapacaktı.24 Ocak günü Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde Halil Soğuksuya ait olan otomobil polis tarafından durduruldu. Cumhuriyet savcısının talimatı ile araçta yapılan aramada yaklaşık 90 kilogram uyuşturucu ve 14.100 TL para ele geçirildiği belirtildi.

Şüpheli hâkim Halil Soğuksu ile zehir taciri Rauf Kurt gözaltına alınıp Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheli Hakim Halil Soğuksu emniyetteki ifadesinde tayini Bilecik’e çıktığı için Erzurum’dan ayrıldığını, Şırnak’ta görev yaptığı sırada arkadaşı olan doktor arkadaşının kardeşi Rauf Kurt’la vedalaşmak için Diyarbakır’a gittiğini belirtti.İfadesinin devamında Soğuksu;Rauf Kurt’un İstanbul’a gideceğini söyleyince onunla beraber yola çıktığını uyuşturucu ile herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Gazetenin Haberine göre, Evli ve iki çocuk babası olan Hâkim Halil Soğuksu’nun yapılan muayenesinde kanında uyuşturucu tespit edildiği ve Diyarbakır 3.Sulh Ceza Mahkemesi’nce “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan yargılanacağı bilgisi verildi.Hakim Halil Soğuksu sosyal medya hesabından da yeni görev yerinin Bilecik Hakimliği olduğunun bilgisinide paylaştı.

Editör: TE Bilişim