Cafer Elmas 

Yıllardır özlemle beklenen Bilecik yeni Devlet Hastanesi’nin temeli 7 Nisan Cuma günü atılıyor. Hastanenin ihalesi yapıldıktan sonra sözleşmesi geçtiğimiz günlerde ilgili firma ile imzalandı.

İleri tıp teknolojisi ile donatılacak olan yeni hastanenin temelinin 7 Nisan Cuma günü saat 14:30’da atılacağı belirtirken, siyasi olarak ta iktidar partisinden üst düzey bir takım katılımcıların gelmesi bekleniyor.

Yıllardır vaad edilen seçim malzemesi yapılan fakat bir türlü yer problemi aşılamayan yeni Devlet Hastanesi’ne Bilecik nihayet kavuşuyor. Seçim önceleri yapım sözü verilen yeni hastanenin yaklaşan Anayasa Referandumu öncesi temelinin atılması her ne kadar yinede siyasi malzeme olarak görülsede kamuoyunda hastanenin nihayet temelinin atılması vaadin tutulması yönünde bir başarı olarak gösteriliyor.

Hastanenin yapımına ilişkin şüphesiz en çok koşturan ve takip edenlerden biride AK Parti Milletvekili Halil Eldemir.

750 iş gününde bitirilmesi planlanan hastane ile ilgili Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “hastanemizin yapımının en kısa zamanda tamamlanarak hemşerilerimizin istifadesine sunulmasını temenni ediyorum” dedi. Sözleşmesi imzalanan hastane ile ilgili Eldemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bilecik kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere; 20.12.2016 tarihinde ihalesi yapılan, hemşerilerimizin özlemle beklediği Bilecik Devlet Hastanesi yapımı ile ilgili; yüklenici firma ile sözleşmesi 01.03.2017 tarihinde 84,4 Milyon TL bedelle imzalanmış olup, 10.03.2017’deyer teslimi yapılacaktır.

750 İş gününde bitirilmesi planlanan toplam 261 yatak kapasiteli Bilecik Devlet Hastanemizin 57.531 metrekare kapalı alana sahip 5 bloktan oluşması planlanmaktadır. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanemizde aynı zamanda; 7 adet suit oda, 9 adet ameliyathane salonu 27 genel yoğun bakım, 8 çocuk yoğun bakım, 4 adet yenidoğan yoğun bakım yatak kapasitesine sahip olacaktır. Ayrıca Hastane bünyesinde 525 araç kapasiteli otopark, konferans, seminer ve toplantı salonları da bulunacaktır.

İleri tıp teknolojisine sahip, akıllı bilgi teknolojileri ile donatılmış tanı-tedavi üniteleri ile büyük ve modern bir tesisin ilimize kazandırmaktır.” 

Editör: TE Bilişim