BİLECİK

1.110.132,00 TL PARA CEZASI UYGULANDI

Bozüyük Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında çok sayıda denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimler sonucunda toplamda 804 araç ve sürücüsü hakkında 1.110.132,00 TL idari para cezası uygulandı. 17 adet sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 45 araç geçici olarak trafikten men edildi.

En fazla ihlal edilen kuralın ise park yasağı olduğu görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Kurban Bayramı Tedbirleri kapsamında; vatandaşlarımızın bayramı huzur, güven içerisinde geçirmelerini ve trafikte güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Bozüyük Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri gün içerisinde otalama olarak 60 bin aracın geçiş yaptığı Çevreyolu ve Tesisler Bölgesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilçe merkezimizde yer alan ve halkımızın yoğun olduğu cadde ve sokaklar başta olmak üzere ilçemiz genelinde trafik ekiplerimizin yanı sıra KGYS, PTS ve DRONE gibi teknik cihazlarında kullanımı ile 42 farklı noktada toplamda 174 adet uygulama gerçekleştirilmiş;

1.040 adet emniyet kemeri kontrolü,

260 adet alkol kontrolü, 

66 adet toplu taşıma aracı kontrolü,

 526 adet diğer kontroller olmak üzere toplamda 1892 araç ve sürücüsü denetlenmiş

17 araç sürücüsü hakkında sürücü belgesi olmadığı veya  geçici olarak geri alındığı halde araç kullanmak,

16 araç sürücüsü hakkında yasal sınırın üzerinde alkollü olarak araç kullanmak,

49 araç sürücüsü hakkında hız kurallarına uymamak,

457 araç sürücüsü hakkında park yasağı ihlali,

20 araç sürücüsü hakkında kırmızı ışık ihlali,

16 araç sürücüsü hakkında muayenesiz araç kullanmak,

6 araç sürücüsü hakkında sigortasız araç kullanmak,

5 araç sürücüsü hakkında seyir halinde iken cep telefonu kullanmak,

106 araç sürücüsü hakkında emniyet kemeri takmamak,

76 motosiklet sürücüsü hakkında kask takmamak,

36 araç sürücüsü hakkında diğer trafik kurallarının ihlal edilmesi üzerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince;

toplamda 804 araç ve sürücüsü hakkında 1.110.132,00 TL idari para cezası uygulanmış, 17 adet sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 45 araç geçici olarak trafikten men edilmiştir.

Ayrıca almış olduğumuz tüm tedbirlere rağmen Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında 4 adet maddi hasarlı, 11 adet yaralanmalı olmak üzere toplamda 15 adet trafik kazası meydana gelmiş, bunun sonucunda 17 vatandaşımız hafif derecede yaralanmıştır.

Bozüyük Trafik Denetleme Büro Amirliğimizce çevreyolu üzerinde faaliyet gösteren Elektronik Denetim Sistemi (EDS) vasıtası ile hız sınırlarını ihlal eden 9.819 araç hakkında idari işlem yapıldı.”