Gölpazarı Belediye Başkanlığı tarafından köpek sahiplerinin kişinin arazisi dışında serbest bırakılması halinde  86.358 TL para cezası uygulanabileceği belirtilirken; vatandaşlar gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı.

Sokak Hayvanları Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile sokak hayvanlarının sokaklardan toplanması yasalaştı. Sahipli hayvanların da kayıt altına alınması zorunlu hale getirildi.

Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada; belediye ekiplerinin sahada başıboş gezen köpekleri topladığı, sahipli olduğu tespit edilen hayvanların ise barınağa alınarak çip kontrolü yapılacağı belirtildi.

Sahipli köpeklerin ise çip ile kayıt altına alınmadığı takdirde 8.306 TL para cezası uygulanacağı belirtilirken, 
“Köpeğinizi bağlı tutmadan veya kendi bahçeniz/araziniz dışında serbest bırakırsanız 86.358 TL para cezası ile karşılaşabilirsiniz.
Çipsiz Hayvan Sahipleri Dikkat!
Çipsiz olduğu halde sahipli olduğunu iddia eden kişilere, hem çipsizlik hem de başıboş bırakma nedeniyle para cezası kesilecektir.
Mağduriyet Yaşamayın!
Köpeğinizi mutlaka dijital kimliklendirme (çip) ile kayıt altına aldırın.
Köpeğinizi bağlı tutun ve kendi bahçeniz/araziniz dışında serbest bırakmayın.
Unutmayın: Bu yasa uygulamaya girmiştir. Kurallara uymak hem hayvanlarınızın güvenliği hem de sizin mağduriyet yaşamamanız için önemlidir.
Detaylı bilgi için Bilecik Valiliği Doğa Milli Parklar Müdürlüğü, Gölpazarı Belediyesi veya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

Kaynak: MEHMET ÖZGÜR