Bilecik’in kapılarının dünyaya açılması ve ilimizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması adına 3 ay önce başlatılan çalışmalarda gelinen durumla ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Selim Yağcı, ilimizin tarihi ve turistik değerlerinin tespit edildiğini ve bir kitapta toplandığını söyledi.
  Profesyonel ekiplerce Bilecik’in turizm değerine sahip yerlerinin fotoğraflarının çekildiğini ifade eden Yağcı, ‘Bilecik’ markasının oluşturulması için yapılan logo çalışmasını da görücüye çıkardı.



Toplantıda, Marka Kent Bilecik Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik de ilimizin turizm potansiyeli ve izlenecek yol hakkında bilgi verdi. Bilecik’in; kuş gözlemciliği, biyo-turizm, av turizmi, kaya tırmanışı, kampçılık gibi özel ilgi alanlarına yönelik ‘butik turizme’ yönelmesi gerektiğini belirten Çelik, yaptıkları çalışmalar sonunda ilimizde 22 ayrı turizm kolunda faaliyet gerçekleştirilebileceğini saptadıklarını söyledi. “Turizm, ticari zekayla ilgilidir” diyen Çelik, tur paketleri hazırladıklarını, profesyonel acentelerle ve butik turizm yapan firmalarla iletişime geçtiklerini, Bilecik’in tanıtımı için sosyal medya çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.  Hızlı trenin de gelmesiyle Bilecik’te çok ciddi bir turizm hareketliliği oluşabileceğini belirten Çelik, 2 sene içinde Bilecik’in önemli bir turizm şehri olmasını planladıklarını söyledi.


Bilecik Belediyeler Birliği'nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın mali desteği ile yürütülen “Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi kapsamında, başta Bilecik merkez olmak üzere Bozüyük, Gölpazarı, inhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt ve Yenipazar ilçeleri ile Vezirhan, Dodurga, Bayırköy, Çaltı, Küre, Cihangazi, beldelerinin doğası, tarihi, kültürel değerleri ve turizm potansiyelinin tanıtılması için çalışmaları yapıldı.


Bilecik’in 4 bir yanı fotoğraflandı

Çalışmaların ilk ayağını fotoğraf çekimleri oluşturdu. Marka Kent Bilecik ekibi fotoğraf çekimleri için profesyonel fotoğrafçıları bölgeye getirerek canlı mankenler eşliğinde turizm potansiyeli olan mekanların fotoğraflanmasını sağladı. Başta Bilecik merkez olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerden elde edilen fotoğraflar, ilin tanıtımı için gerekli olan web sitesi, afiş ve broşürlerde kullanıldı. İldeki turizm çalışmaları ve tanıtım faaliyetleri ilgili görseller ile beraber düzenli olarak başta ulusal basın olmak üzere, yerel basın, turizm basını, online basın ve seyahat acenteleri, tur şirketleri gibi tüm turizm paydaşlarıyla paylaşıldı. Böylelikle hem farkındalık oluşturuldu, hem de başta basın olmak üzere geniş bir kesimin Bilecik'in turizm potansiyeli hakkında düzenli olarak bilgi elde etmesi sağlandı.


Bilecik’in internette tanıtımı

Çalışmalar kapsamında Türkiye'de ilk defa Bilecik için tatil planlama sitesi oluşturuldu www.bilecik.com.tr adıyla bir turizm portalı oluşturuldu. Bilecik turizmi ile ilgili bütün bilgi ve görsellerin yer aldığı portal aynı zamanda tatil planlama sitesi olma özelliğini de taşıyor. Portal bu yönüyle Türkiye'de bir ilk. Tanıtımın dijital kısmı ile alakalı olarak facebook https://www.facebook.com/bilecikturizm , twitter http://twitter.com/bilecikturizm ve youtube hesapları oluşturuldu. .


Turizm paydaşları organize edildi

Tanıtım faaliyetleri kapsamında turizm paydaşları da organize edildi. Tur-paket programları hazırlandı. Turizm rehberleri ile yeni ilişkiler geliştirildi ve Bilecik'in turizm potansiyeli ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde Bursa Turizm Rehberleri Odası'ndan tam destek alındı. Devam eden tanıtım çalışmaları ile birlikte 22 Mart tarihinde Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelecek olan TÜRSAB'ın seyahat acenteleri yetkililerine de Bilecik turizminin tanıtımı yapılacak.


Amaç bölgenin turizm eliyle sosyal ve ekonomik yönden kalkınması

Başta Bilecik olmak üzere bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla başlayan proje kapsamında yürütülen çalışmalarla, bölgenin turizm eliyle sosyal ve ekonomik yönden kalkınması hedefleniyor. İlimizin cazibe merkezi olabilmesi, turizm rekabetinde öne geçebilmesi ve uluslar arası turizm pazarında payının arttırılması için hedef kitleye yönelik tanıtım faaliyetleri yürütülüyor. Alternatif turizm ürünlerinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve pazarlanmasıyla turizmin dört mevsime yayılması ve bu sayede turizm hizmetlerinde çeşitlilik, gelir ve istihdam artışının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. 







Editör: TE Bilişim