15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ünlü yemeği olarak bilinen Maklube’yi Bilecik’te de birçok kişinin yediği iddia edilirken, bunlardan birinin de MHP ve İYİ Parti eski İl Başkanlıklarını yapan şimdi ise İYİ Parti ve CHP ittifakı sonrası İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi seçilmesinin ardından Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Gürses olduğu görüldü.

Ahmet Gürses’in yakınları ile birlikte Cumalı köyde olduğu iddia edilen yer sofrasında, FETÖ’ nün ünlü yemeği olan Maklube’yi yerken hatıra fotoğrafı çektirdiği gözleniyor. Çekilen fotoğrafın ne zamana ait olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılamazken, FETÖ’nün ünlü yemeği Maklube’ye kaşık sallayan ve şu anda Belediyede önemli bir görevde bulunan Ahmet Gürses’in bu fotoğraf hakkında ne gibi bir açıklama yapacağı kamuoyunu tarafından merak diliyor.

Nedir Bu Maklube? Ne Demektir, Nasıl Yapılır?

(FETÖ) Fettullahçı Terör Örgütü lideri Fettullah Gülen’in de en çok sevdiği yemek olduğu iddia edilen Maklube, (Arapça: مقلوبة "dönüştürülmüş") Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi, Türkiye'de de Arapların çoğunlukta yaşadığı Siirt ve Mardin gibi yerlerde pişirilen bir yemektir.
Yemeğin çok farklı hazırlanışları olup, Orta Doğu'da ve de Dünya'da en çok rağbet gören Suriye-Filistin şekline göre kuzu eti, çam fıstığı ve bademlerle dibi zeytin yağlanmış bir tencerede kavrulur. Sonrasında tencerenin dibine kızartılmış patlıcan döşenir. Üzerine et, onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar patlıcan tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Pirince bol bol karabiber ve başka baharatlar eklenir.


 

Editör: TE Bilişim