Bilecik'te Ramazan ayı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yeşilay işbirliğiyle düzenlenen "Ramazan'da Çocuk Eğlenceleri" etkinliğiyle renklendi. TOKİ Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlik, çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Gezici Kütüphane Otobüsü Çocukların İlgisini Çekti

Etkinliğin en dikkat çekici unsuru olan Gezici Kütüphane Otobüsü, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu. Kütüphane üyelik kartı dağıtımıyla başlayan etkinlikte, çocuklar otobüsün sunduğu imkanları keşfetme fırsatı buldu. İnternet erişiminden yapay zekaya kadar birçok hizmetin sunulduğu otobüste, kitap okuma etkinlikleri, akıl oyunları ve boyama etkinlikleri düzenlendi.

Geleneksel Oyunlar ve Eğlenceli Yarışmalar

TOKİ Ortaokulu bahçesinde kurulan etkinlik alanında, çocuklar palyaço ve maskotlarla eğlenirken, yüz boyama etkinliğiyle renkli görüntüler oluşturdu. Kitap okuma etkinliğinin yanı sıra, halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, karaoke ve sandalye kapmaca gibi geleneksel oyunlarla çocuklar doyasıya eğlendi.

"Amacımız Geleneklerimizi Gelecek Nesillere Aktarmak"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, "Amacımız, çocuklarımızla sokak oyunları ve geleneksel Türk oyunlarımızı oynayarak hem eğlenmek hem de bu geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak. Bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu, bizim en büyük motivasyonumuz" dedi.

Ramazan Boyunca Devam Edecek Etkinlikler

TOKİ Ortaokulu'nda başlayan etkinliklerin Ramazan ayı boyunca diğer okullarda da devam edeceği belirtildi. Bircan, "Yeşilay gönüllülerimize, Yeşilay Başkanımız Muzaffer Tekelioğlu'na, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çocuklarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: NEVZAT KAPTAN