BİLECİK

BŞEÜ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BİRÇOK FIRSAT SUNUYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hilal kahveci, tercih döneminde aday öğrencilere seslendi.

Akademik anlamda sanat ve tasarım etkinlikleriyle bilimsel faaliyetlerin fakültenin temel önceliklerinden olduğunu belirten Kahveci, “2013 yılında Endüstriyel Tasarım Seramik ve Cam bölümleriyle eğitime başlayan fakültemiz 2019 yılından itibaren resim, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleriyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. 
Sanat eğitimi veren Seramik, Cam, Resim Bölümü özel  yetenek sınavı ile tasarım eğitimi veren Endüstriyel tasarım ve iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümleriyle merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 
Bu bölümlerde toplamda 250 öğrenci bulunmaktadır. Fakültemiz akademik kadrosuna baktığımızda 5 profesör, 8 Doçent, 3 doktora öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Altyapı ve donanım olanaklarımız ise 10 derslik, 12 atölye, 1 bilgisayar salonu ve 1 seminer salonu ile eğitim ve öğretime imkân tanınmaktadır. Fakültemiz sunduğu eğitim olanaklarıyla donanım ve altyapı özelliklerinin yanında yetkin akademik kadrosunun özverili çalışmasıyla kısa sürede tanına bir fakülte haline gelmiştir. 
Gelinen bu noktada akademik anlamda sanat ve tasarım etkinlikleriyle bilimsel faaliyetler de fakültemizin temel önceliklerinden olmuştur. 
Fakültemiz hem sanat hem de tasarım alanında oluşturduğu birliktelik zengin ve yaratıcı bir atmosfer  meydana getirmektedir. Bölümlerimizde 4 yıl Türkçe eğitim sürecinde temel olarak çağın yenilikçi sanat ve tasarım materyallerini kullanabilme eğilimleriyle görsel düşünmenin geliştirildiği bir eğitim anlayışı çerçevesinde öğrencilerimiz zorunlu derslerin yanında bölüm, fakülte ve üniversitemizin seçmeli ders havuzundan alanları ve ilgileri doğrultusunda dersler seçerek kendilerini geliştirme olanağına da sahiptirler. Bunun yanında isteğe bağlı olarak yabancı dil seviyelerini geliştirmek için hazırlık sınıfı uygulamasına da katılabilmektedirler. Öğrencilerimiz mezun olma koşulu olarak staj olanakları sayesinde alanlarıyla ilgili çalışma hayatını henüz öğrenciyken deneyimleyebilmektedirler.   Bölümlerimizde staj yeri bulma konusunda öğrencileri desteklemektedir. Öğrencilerimizin üniversitemizin de işbirliği içerisinde olduğu üniversitelerle ERASMUS programından yararlanarak alanlarıyla ilgili yurtdışı deneyimi yaşayabilirler. Bunun yanında FARABİ ve MEVLANA gibi değişim programlarından da faydalanabilirler. Fakültemizden mezun olan öğrenciler aldıkları eğitim ile sanatçı ve tasarımcı kişiliklerinin gelişmiş yetkin bireyler olarak iş hayatında yer alacaklardır. Sanat alanında sanat fuarlarıyla bienallerde ve sanat galerilerinde çalışmanın ya da sanatçı olarak yer alabilecekleri gibi bağımsız sanatçı olarak da çalışabilmektedirler. Tasarım alanında kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde tasarımcı olarak iş imkanı bulabilirler. Ayrıca tasarım ve danışmanlık hizmetleri vererek bağımsız olarak çalışabilirler. Bunlara ek olarak öğrencilerimiz 3. Yarıyıldan itibaren alacakları formasyon eğitim ile öğretmen olarak da çalışmayı tercih edebilirler. Sizleri deneyimli akademik kadro, alan sektör ve diğer fakülteler ile gerçekleştirilen işbirlikleri sayesinde her geçen gün daha da gelişen fakültemizin öğrencilerimizle birlikte oluşturduğu yaratıcı atmosferi deneyimlemeye davet ediyoruz.”