Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülbaki Bilgiç, fakültenin mevcut imkânlarından bahsederek, yeni öğrencilerini hazır bir şekilde beklediklerini belirtti.

Ziraat Mühendisliği programı kapsamında  Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri ve Biyosistem Mühendisliği bölümlerinde öğrenci alan fakültenin; gereken teorik ve uygulama alanları sunarak geleceğin Ziraat Mühendislerini yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Bilgiç, şu ifadelere yer verdi:

“ Ziraat Mühendisliği programı kapsamına dönüştürülerek öğrenci alımını gerçekleştirmektedir.   2018-2019 yılından itibaren Biyosistem Mühendisliği eğitim öğretim kapsamında öğrenci alımlarını gerçekleştirmektedir. Öğrenci girişleri genelde Ziraat Mühendisliği programı ve Biyosistem Bölümü kapsamında gerçekleşmekte. Ziraat Mühendisliği Programı; Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma bölümlerinden oluşmakta. Birinci sınıftan itibaren de öğrencilerimiz kendi tercihlerine ve not durumlarına göre bu bölümlerden birine yerleştirilmekte ve mezun olmaktadır.

 Yüksek lisans ve doktora programlarına baktığımızda Tarla Bitkileri bölümümüzde hem yüksek lisans hem de doktora programlarımız vardır. Ayrıca Biyosistem Mühendisliği bölümümüzde ise yüksek lisans programımız söz konusudur.

Fakültemizde öğretim üyelerimize baktığımızda 19 Öğretim Üyesi, 5 Araştırma Görevlisi, 4 Profesör, 5 Doçent ve 10 Doktor Öğretim Üyemiz bulunmaktadır. Fakültemizde öğrenci sayılarımıza baktığımız zaman toplamda 344 öğrencimiz Ziraat Mühendisi adayı olarak kendi eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklaşık 160 dekarlık bir alanda tarımsal uygulama ve araştırma merkezimizde Öğretim Üyelerimiz hem kendi Ar-Ge çalışmalarını hem de öğrencilere dönük eğitim ve uygulama faaliyetlerini yürütmektedir. Bunun yanında Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimizde 3 tane laboratuvarımız bulunmakta. Bu laboratuvarlardan bir tanesi bitki toprak ve su analizlerini gerçekleştirmekte aynı zamanda Bahçe Bitkileri ve Bitki koruma bölümlerine ait birer uygulama laboratuvarımız, Sistem Mühendisliği bölümümüzde ayrı bir bölümde ise otomasyon laboratuvarımız bulunmaktadır.”

Kaynak: EYÜP KELEBEK