Pazaryeri ilçesine bağlı Sarıdayı Köyü’nde bu yıl 3. kez düzenlenen Kızak Festivali’ne ilgi yoğun oldu.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in de katıldığı festivalde; Sarıdayı köyü Aksu mevkiinde oluşturulan 500 metrelik pistte kızağa binen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

Sert hava koşullarına rağmen çok sayıda kişi kızak keyfini yaşamak için biraraya gelirken, her zaman olduğu gibi festivali,n tadını en fazla çocuklar çıkarttı.

Vatandaşlarla her fırsatta biraraya gelerek, birlik ve beraberlik duygusunun önemli bir örneğini yansıtan Belediye Başkanı Tekin, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, geleneksel hale gelen festivalin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini belirtti.

Doğa ve eğlenceyi bir araya getirerek bölgenin kış turizmi potansiyelini gözler önüne seren festivalde ayrıca mangalda sucuk ikramı yapıldı.

Kaynak: KORKMAZ KESİK