Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, göreve başladığı 2020 yılından bugüne kadar yapılan, yapımı halihazırda devam eden ve proje aşamasında olan tüm çalışmaları anlatırken, Bilecik ve Osmaneli Belediyelerine de kendilerine sağladıkları önemli desteklerden dolayı teşekkür etti.

“BİLECİK BELEDİYESİ FİZİKİ ÇALIŞMALARIMIZDA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI”

 Rektör Beydemir, önceki gün gerçekleştirilen basın toplantısında, üniversite bünyesinde yapılan önemli atılımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Üniversitenin fiziki gelişimi için yapılan binaların işlemlerinde sağladıkları desteklerden dolayı Bilecik Belediyesine teşekkür eden Rektör Beydemir, talep ettikleri her noktada Bilecik Belediyesinden destek gördüklerini dile getirdi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN DESTEK İÇİN HIZLI GİRİŞİM

 Diğer yandan Osmaneli Belediyesinin de bugüne kadar üniversitenin yanında olduğunu belirten Rektör Beydemir, Osmaneli’de temeli atılan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile ilgili olarak çok hızlı bir girişimde bulunarak imkan ve yer sağlayan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

“BU MERKEZ, HEM ÜNİVERSİTEMİZE HEM DE İLİMİZE SAYILARLA, RAKAMLARLA İFADE EDİLEMEYECEK FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR”

 Geçtiğimiz yıl Aralık ayında üniversite ve Belediye ortaklığında inşa edilen Deney Hayvanları Laboratuvarı’nın çok önemli bir kazanç olduğunu ifade eden Rektör Beydemir, “Üniversitemize kazandırdığımız bir diğer önemli kazanım da Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarıdır.

Bu Merkez hem üniversitemize hem de ilimize sayılarla, rakamlarla ifade edilemeyecek faydalar sağlayacaktır. Tıp Biliminin temelini oluşturan hayvan deneyleri için Osmaneli ilçemizde Hayvan Hastanesi ile yan yana kurduğumuz bu merkez de Tıp Fakültemiz için hem de diğer üniversitelerin Tıp Fakülteleri için deney hayvanları yetiştireceğiz.

Hayvan Kompleksi şeklinde hayata geçireceğimiz proje ile üniversitemize dolayısıyla ilimize büyük bir katma değer sağlamış olacağız.

Bu merkez, öncelikle üniversitemize, daha sonrasında bölgemiz ve ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Başlattığımız proje ile üniversitemiz ve diğer üniversitelerdeki lisansüstü programlarda yüksek lisans, doktora ve uzmanlık öğrencilerinin araştırmalarını ve tezlerini yürütebilmelerine olanak sağlayacağız.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile bilimsel araştırmalara yeni başlayan öğrenci ve genç akademisyenler için ’Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Programı’ düzenlenmesini planladık. Araştırmacılar bu eğitim ile deney hayvanlarına yapacakları cerrahi girişimlerde uygun olan etik prosedürleri doğru bir şekilde uygulayacaklar. Merkezimiz deney hayvanları üretimi, tedariği, kullanımı ve araştırmacı kuruluşu olarak hizmet edecek olup, Merkezde yetişecek hayvanlar hem merkezimizin hem de üniversitemizin döner sermayesine katkı sağlayacaktır.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında;

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Tıp Fakültesi,

Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO

gibi farklı birimler de çalışmalarını devam ettirebileceklerdir. Bunların yanı sıra laboratuvarımızdan, çalışmalarında deney hayvanı kullanmak isteyen tüm akademik birimlerin de faydalanmasını sağlayacağız.

Önümüzdeki süreçte bu laboratuvarımızı daha da etkin hale getirerek üniversitemizi şehir yaşamının her alanında merkezi konuma yerleştirme gayretindeyiz. Üniversitemize yeni kazandırdığımız Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile ilimiz ve ülkemizin, hayvan refahı standartlarında deney hayvanlarının üretimi, barınma ve bakımının sağlanması hususlarında yapılacak araştırmalarla bilimsel ve ekonomik katkılar sağlayacağız. Bunlara ek olarak çeşitli kalıtsal ve tedavisi henüz ortaya konamamış hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik bilimsel çalışmaların yapılması aşamasında ideal bir merkez konumunda literatüre geçirilecek çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: KORKMAZ KESİK