Birmingham Çağdaş Kültürel Araştırmaları çoğunlukla Thatcherizm ve ırkçılık gibi sağ ideolojiler üzerine çalışmalarla sınırlandırılmıştır. Hall 1978 Krizi Yönetmek adlı kitabında ahlaki panik ele alınmış. Althusser ve daha çok Gramsci den etkilenmiştir. Hall ve diğerlerine göre ahlaki panik 1970’lerde İngiltere’de sokaktaki kapkaç suçları hakkında çıkmış. Suçun düzeyi her zamanki ile aynı düzeyde olsa’da medya olayların kontrolden çıktığını sansasyonel raporlarla açıklamış.
Sorunlar parlementoda görüşülmüş yargıçlar önemsiz görünen suçlarla ilgili bile ağır cezalar vermiş. Medya tam anlamıyla devletin ideolojik aygıtı gibi davranarak olayları şiddetlendirmiş. Bununla beraber esas neden kapitalizmdir.1960 lardaki işçi grevleri yaygınlaştıkça Britanya toplumundaki hegemonik uzlaşı zayıflamış otoriteye tamamiyle bir başkalıdırı gerçekleşmeye başlamış. Kapitalizm gücü tekrar eline almak için bu ulusal bütünlük duygusunun yeniden yapılanması gereksinimi duyulmuş.
Dolayısıyla Hall’a göre bu ahlaki panik yeni sert politikaların uygulanmasına zemin hazırlayacaktır. Mazeret olarak gösterilebilecektir. Hall’un bu çalışmaları 80’li yıllarda Thatcherizm ile devam eder. 80’li yıllarda Britanya işçi sınıfı tüm sosyalizm sendika karşıtı,kapitalizm yanlısı muhafazakar parti lehine oy kullanmıştır. Hall bunun nedenini Thatcherizm hükümetinin zaman ve mekana göre kurgulanmış zekice bir politik strateji olarak görür.
Hall’a göre Thatcherizm olayları tek bir felsefede birleştirir. Bunlar topluluk ve aile ile ilgili geleneksel kavrayışları önceki ulusal gerilemeye karşın milliyetçi söylemdeki suçu kontrol etmek için otoriteryen söylemleri ekonomiyi serbest piyasagereksimine ilişkin devletçilikkarşıtı kavramları verir. Thatcher kendisine yönelik eleştirilerine karşın ideolojik manevra olanağı sağlayan ve hegemonik bloğun gücünü sürdürmesini sağlayan eski ve yeni unsurlarınbir araya zekice getirilmesidir.
70’lerin başından 80’lerin ortalarına kadar Britanya Kültürel çalışmalarının altın dönemidir. Entelektüel olarak tutarlı neo Gramsci bir analiz tarzı ortaya çıkmış. Bu da alanda bölünmelerin oluşmasına neden olmuş. Bu süreçteki ilk aşama ırk ve cinsiyet nesnelerinin entelektüel olarak meydana gelmesidir. Birminghom Çağdaş Kültürel Çalışma Merkezi’nin kadın üyeleri bir araştırma konusu olarak kadının ve yorumlayıcı çerçeveden feminist kuramın dışlanmasından şikayetçi olur. 1980’lerde Angela Mcrobie kadını dışlama ya da en iyi ihtimalle marjinalleştirme eğilimindeki işçi sınıfı gençlerine ve alt kültürlerine ilişkin çalışmaları olan Birminghom çevresinin cinsiyetçi doğasına işaret eder. 1980 lerin ortalarından itibaren okulun araştırmalarında kadın çalışmaları belirir.
Aramızda Siyahlara Yer Yok Jack adlı çalışmasında Gilroy ırkçılık ve ırkçılığın devlet –ideoloji-milliyetçilik ile bağlantılarını ele almış. Coğrafi genişlemenin etkisiyle Britanya Kültürel Çalışmaları Birleşik Devletler,Kanada ve Avusturalya’da yayılmış. Her kültür kendi tarihsel sürecinde kendi kültürel meselelerine yönelmiş. Örneğin Avusturalya’da Aborjin meseleleri,Plaj,barbekü,sömürge konuları Michele Certeau Günlük Yaşam Pratiği ile ilgili olarak insanların büyük ölçekli teknolojik lideri kapitalist bir dünyada yaşamasına rağmen günlük hayatta daha küçük ölçekli meselelerle ilgilendiğine değinir.
Burada alımlama ile izleyicilerin kendi çıkarları doğrultusunda gündelik yaşamı şekillendirdiğini söyleyebiliriz. John Fiske’nin TV Kültürü adlı eserinde Birminghom Çağdaş Kültürel Çalışmalar Merkezi’nin televizyonun baskıcı ve ideolojik nitelikleri üzerindeki geleneksel vurgunun aksine Fiske televizyonun özgürleştirici olduğunu savunur.
Çünkü insanlara Madonna’nın parıltılı imajından ,güreş videolarına, Coca cola reklamlarına kadar işaret ederek izleyicinin zevklerine göre şekillendirdiğini ileri sürer. Foucolt,Lacan etkileri Gramsici analizden uzaklaşarak Güzel Sanatlara yerleşen bir kurumsal analize doğru gitmiştir. Son dönemde pek çok kültürel çalışmalar düşünürü uydu yayını,sansür,tekeller,adalet,erişim gibi konulara yoğunlaşarak geleneğin politik ve polemiğe dayalı yapısı zayıflamıştır.