Bilecik’te turizm aktiviteleri arasında önemli bir yer tutan av turizmi birçok avlak alanın bulunması açısından önem arzediyor.
Bilecik’in coğrafi yapısı, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av turizminin gelişmesine elverişli konumda olması il dışından da birçok avcının gelip kamp kurarak av sezonu boyunca avlanmalarına olanak sağlıyor.
Bilecik ormanlarında, yaylalarında, bitki örtüsünün müsait olduğu ve avlakların çok sayıda olmasıyla sürdürülen Av Turizminde 4915 sayılı "Kara Avcılığı Kanunu" ve bu Kanuna dayanılarak çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Yerli ve Yabancı Avcıların Av Turizmi Kapsamında Avlanmalarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile 6831 sayılı "Orman Kanunu" hükümleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce belirlenen esaslar dahilinde avlanmalar gerçekleştiriliyor.
İlimizde bir av sezonu boyunca Avcılar, av turizmi faaliyetleri ile yaban hayvanlarının boynuz, diş, post benzeri hatıra değeri taşıyan kısımlarına sahip olmakla birlikte, değişik kültürleri tanıma ve değişik yerleri görme olanağı da elde ediyorlar.
Av turizmi uygulamaları, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, turizm hareketlerinin Bilecik genelinde tüm yıla yayılması ile sosyo-ekonomik kalkınmanın homojen dağılımının sağlanmasında da etkili oluyor.
Bilecik’te bölgesel olarak avlakların ve av hayvanlarının bulunduğu yerler ise, Yaban Domuzu avı: Merkez Kurtköy, Abbaslık, Kapaklı Köyleri
Bozüyük: Dodurga, Cihangazi, Kozpınar Köyleri
Söğüt: Dömez Köyü-Dereboyu hudutları dahil
Gölpazarı: Küçüksusuz, Büyüksusuz , Karaağaç, Yeniceköy Köyleri
Osmaneli: Belenalan, Avdan, Düzmeşe Köyleri
İnhisar Tozman Köyü
Yenipazar: Kuşça, Yukarıboğaz, Aşağıboğaz Köyleri olarak öne