Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, Kasım ayı Belediye meclis toplantısı öncesinde ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
İlçedeki önemli çalışmalardan otogar ile ilgili hazırlıkların tamamlanmaya yakın olduğunu belirten Başkan Torun, “Yazıhane kuruldu. Bilgisayarlar geldi. Önümüzdeki hafta da artık otobüslerin girmeye başlamasını bekliyoruz.” dedi.
Yürütülen çalışmalar kapsamında Lokum Tesisi’nde üretimin devam ettiğini belirten Başkan Torun, “ Üretimimiz ciddi bir boyuta ulaştı. Günlük 1800 tane üretiyoruz. Yaklaşık haftalık 500 bin TL gibi bir gelirimiz var orada.Onun yanına yeni yaptığımız yükleme rampası var. Mevcut olanın yerini değiştirdik zemin etütleri yaptık. Yenisi de kullanıma hazır.” Dedi.
Başkan Torun, ilçede yapımı devam eden projeler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Soğuk hava deposu projemiz var. Onun çelik iskeletini yaptık kalan kısmın da bir işletmeci bulduktan sonra tamamlamayı düşünüyoruz. İhale ile bir işletmeye vermek istiyoruz çünkü işletmeye vermeden bitirmek pek işimize gelmiyor açıkçası. Şundan endişe ediyoruz; sera gibi orayı da bitiririz sonra oraya 3 tane adam tutup beklemek zorunda kalmasın. Çelik komplisyon yani zor olan bölüm bitti. Bundan sonrası kaplamayla ilgili bir 20 günlük iş var. Oraya bir işletmeci bakacağız. Hatta işletmeci bulursak 20 gün içinde soğuk hava deposu da bitecek.
Oradan Osmaneli’ne doğru girersek Atatürk Bulvarı’nda çalışmalar devam ediyor. Atatürk Bulvarı’nın altyapısı sorunluymuş. Özellikle üst taraflarında logarlarda tıkanma, kanalizasyon patlaması gibi sorunlar vardı. Aynı zamanda çalışmayla sıcak asfalt da yapılıyor. O arada o sorunu çözebildik. Burada ciddi bir altyapı çalışmamız oldu. Sanıyorum 7-8 tane baca yapıldı. Kanalizasyon ile birlikte sıcak asfalttan sonra yağmur suyuyla ilgili de sorun yaşayacağız. Zaten vardı… Yağmur suyu giderlerini de bitireceğiz. 15 gün sonra falan da sıcak asfaltlama başlayacak. Atatürk bulvarının kanalizasyon altyapısı da bir hafta falan sürer herhalde.
Sıcak asfalt çalışmasını il özel idaresiyle atacağız. Biraz daha hesaplı bitireceğiz. Normalde işi özel sektöre yaptırırsak yaklaşık 11 milyon TL, İl Özel İdaresine yaptırırsak yaklaşık 7 milyon tutuyor. Biz kendi araçlarımızı da devreye sokunca 1 milyon 500 bin’e bitireceğiz gibi duruyor. Onun da hibesini aldık. İller Bankasından yazışmalar geldi. Onlar da hazır. O yolda bir de parke çalışması yapılması gerekiyordu. Bu hibe ile orasını da düzeltmiş olacağız. Aynı zamanda oradan çıkacak parke taşları Balçıkhisar Mahallesi yani Camikebir ve Camicedit Mahallelerinin üst taraftaki kısmına parke taşı yapacağız.
Sakarya kenarındaki yürüyüş yolunu tamamladık. Orayı araçlara kapattık. Belki bunun için şikayet alabiliriz ama yapacak bir şey yok. Burasının ışıklandırmasını yaptık. Orada Osmaneli Belediyesi sosyal tesisi devam ediyor.
Oyun parklarımızın yüzde sekseninde yeni oyun grupları döşendi. Etrafları tel örgüyle güvenliğe alındı.
Bildiğiniz gibi Osmaneli’de elktrik altyapılarının yüzde ellisi yer altına alınmıştı. Balçıkhisar Mahallesinden başladı OEDAŞ. Bazı yerlerin direklerini değiştirdi.
Bir fabrikamızın karşısında boş bir arazi var. O boş araziye karşılıklı 16 tane küçük sanayi sitesi dükkanı istiyoruz. Şu an proje aşamasında ger kalan süreçleri bitirdik.”