BİLECİK

Başkanı Uzun, kurumlar ile tecrübe paylaşımında bulundu

 

Cafer Elmas

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, 6 Kasım tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen fuara katılarak ilimizin kültür, turizm, tarihi ve coğrafi değerleri ve yatırım imkânlarını fuara katılan 186 ülke ve binlerce turizm sektör temsilcisine tanıttı.

Fuara katılan ve ilimizde aktif yöneticilerden biri olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun da, Bilecik'in kültürel ve turistik yönlerini ön plana çıkararak yatırım imkanlarının tanıtılmasında girişimlerde bulundu ve yaratıcı sektörler ile endüstriyel simbiyoz konularında kurumlar ile tecrübe paylaşımı gerçekleştirdi.


82,213 ziyaretçinin katıldığı ve yaklaşık £2.5 milyarlık iş ağının oluşturulduğu fuarda, BEBKA standı çok sayıda yerli ve yabancı turizm sektörü temsilcilerinin ilgi odağı oldu. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, seyahat acenteleri, otelleri, bölge kalkınma ajansları ile katıldığı fuarda turizm profesyonelleri bir araya gelirken, bu fuar Bilecik'in tanıtımı açısından önemli bir adım olarak gösteriliyor.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun başta olmak üzere, WTM fuarına katılarak bir dizi görüşme yapan BEBKA Yönetim Kurulu üyeleri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya fuarda BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve Birim Başkanı Jülide Alan ve uzmanlar eşlik etti.

TSO Başkanı Fevzi Uzun, fuar ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Londra'da düzenlenen fuarın Bilecik'in tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti. Uzun, Bilecik'in tarihsel, ekonomik ve turistik özelliklerinin BEBKA öncülüğünde tanıtılarak fuara katılanların beğenisine sunulduğunu belirterek, birçok sektör temsilcisinin buluştuğu fuarda BEBKA stantının yoğun ilgi ile karşılaştığını ifade etti.

Uzun, fuara kendisinin de bizzat katılarak sektör temsilcilerinin yansıra endüstriyel simbiyoz ve yaratıcı sektörler konularında kurumlar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade ederek, Bilecik'in yatırım imkanlarından bahsettiğini fuarın bu açıdan Bilecik'in sektörel açıdan tanınmasında ve karşılıklı tecrübe paylaşımında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "6 Kasım 2014 tarihlerinde Londra’da düzenlenen fuara, turizm endüstrisinin havayolları, seyahat acentaları, turizm organizasyonları, oteller, teknoloji ve internet organizasyonu sağlayan, turizmi destekleyen kamu ve özel sektör yetkilileri gibi birçok sektörden temsilcileri yer aldı. Fuara yaklaşık 82,213 ziyaretçi katılarak yaklaşık £2.5 milyarlık iş ağı oluşumlarını destekleyebileceği tahmin edilmektedir.

Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, seyahat acenteleri, otelleri, bölge kalkınma ajansları ile katıldığı fuarda turizm profesyonelleri bir araya geldi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 40 metrekarelik alanda üç ilimizin kültür, turizm, tarihi ve coğrafi değerleri ve turizm yatırım imkânlarını fuara katılan 186 ülke ve binlerce turizm sektör temsilcisine tanıttı.  BEBKA standı, çok sayıda yerli ve yabancı turizm sektörü temsilcilerinin ilgi odağı oldu.


Standımıza Yoğun İlgi

WTM fuarına katılmak ve bir dizi görüşme yapmak üzere Londra’da bulunan BEBKA Yönetim Kurulu üyeleri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun’a BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve Birim Başkanı Jülide Alan ve uzmanlar eşlik etti.

WTM Londra Turizm Fuarında, standımız ilgi ile takip edildi. Fuar organizasyonunun yanı sıra BEBKA heyeti odak çalışma alanlarında İngiltere’deki gelişmeler hakkında bilgi almak amacı ile bazı kurumlar ile görüşmeler yaptı.

Yaratıcı Sektörlerde Tecrübe Paylaşımı

Creative and Cultural Skills ile Görüşme

Gençlere yaratıcı endüstrilerde çalışmak ve öğrenmek için fırsatlar sunmak, işverenlerin yetenekli gençlerden yararlanmalarını sağlamak ve yaratıcı endüstrilerin ekonomik gelişiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile kurulan Creative and Cultural Skills ile görüşme yapılarak, “Yaratıcı Nesil Yetiştirmek” (Building a  Creative Nation), Yaratıcı İstihdam Programı gibi programlar hakkında bilgi edindi.

NESTA ile Görüşme

Özel sektörün gelişimine katkıda bulunmak için inovatif çözümler ve inovasyon kapasite geliştirme hizmetleri sunmak amacı ile vakıf olarak kurulan NESTA, yerel yönetimlerin ve özel sektörün inovasyon ve yaratıcılık kapasitelerini geliştiren programlar geliştirmektedir. Yaratıcı endüstrilerde mentörlük programı, dijital Ar-Ge program destekleri, bölgesel araştırma ve destek mekanizmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.


Endüstriyel Simbiyoz Tecrübe Paylaşımı

International Synergies Ltd. ile görüşme

Dünya genelinde en çok bilinen ve tek ulusal düzeyde endüstriyel simbiyoz projesi olan NISP International Synergies Ltd. şirketi tarafından yürütülmektedir. İskoçya, Batı Midland ve Yokshire&Humberside bölgelerinde 2003 yılında 3 farklı yerde pilot çalışması yapılan, ve elde edilen başarılar sonucunda Çevre ve Kırsal Gelişim Bakanlığı tarafından, İngiltere’de 9 bölgede uygulanması amacı ile £27 milyon pound destek almıştır. Yapılan toplantıda, yaklaşık 47 milyon ton atığın dönüştürülmesi, £1 milyar pound yeni satış oluşturulması, karbon emisyonlarının 42 milyon ton azaltılması, bertaraf, depolama, nakliye ve satın alma maliyetlerini £1 milyar pound düşürülmesi, 1,8 milyon ton tehlikeli atığın yeniden kullanımı gibi başarılı sonuçlar elde edilen Ulusal Endüstriyel Simbiyoz Programı hakkında detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir" görüşlerine yer verildi.